TERCIPTA UNTUKKU...

.......korg mesti penah dgr lagu KAU TERCIPTA UNTUKKU kan?? dr band Ungu... best je lagu ni... setaip bait lagu ni, menyentuh jiwa raga....bg mereka yg sedang bercinta, mesti phm kan maksud ak ni...hurmmm kdg2 bila dgr lagu ni, sedih plak...=(     cuba korg hayati lirik2 ni....>>>


ok, skg aku maenkan lagu ni k.. pakai gitar je tau, xpe kan? hehehe... layanzzz~~~

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu


ya, sape xnk mencintai & dicintai kan? sama jgk ak...tp.....entah la ssh nk ckp bila hal yg berkaitan dgn hati n perasaan ni.. xphm den...huhu.... xpela kan, bg korg yg lalui, msti tau bagaimana rase nyer... tmbah2 bila ditinggalkan.. kita xkn rase sedih bila meninggalkan, tp rasa sakit bila ditinggalkan...  tp, bila kta ditinggalkn, mgkin ada hikmah disebalik semua ni... kta xblh salahkan org yg meninggalkan kita, tp kita kena muhasabah, ape salah silap yg kta buat sampai dia blh tinggalkan kita... yg penting, jgn lupa DIA..yg yg maha berkuasa, dia yg ciptakan semua perjalanan hidup kta...yg paling penting, sentiasa bersabar...=) 
" a broken heart is like a broken mirror, it is better to leave it broken than hurt yourself trying to fix it..."  
kata2 ni aku amik dri tagged.. entah sape yg hantar...heeee.... tp mmg betol kan?? bila hati dah hancur, baik redha kan jer dr terus sakit utk merperbaiki semula... biar hati pulih sdiri.... xperlu risau kalo xde partner, better mcm tu kan dr terus sakit?? ke mcm mane?? hehehe...maen hentam je ni..hahaha   tp betol la, bila ckp pasal jodoh n pasangan ni, xperlu runsing la..akan ade utk kita nnt, juz be patience je....hehehe....

kalo sukE,sile like...tQ ^^,

7 comments:

Phat said...

wah pandai men gitar ke?

uniecrazypink said...

heeeeeee....^__^

ch!natsu said...

oh lagu ni sgt sedey..
video clip pun sdey..
klu dgr msti sedey.. T_T

uniecrazypink said...

haah..ye2..mmg betol....hukhuk TT____TT

Nasuha Salleh said...

lagu ni mmg menggugat emosi..mendayu je..
kalau di tingglkn...yakin je pada diri, pasti ade hikmhnye ats apa yg terjadi ;)

uniecrazypink said...

erm..mmg tersentuh bila dgr lagu ni.....
=) thanks...

Anonymous said...

padaku..ianya lagu sedih..huhu