SAHABAT ^___^



Bg korg, ape mkna SAHABAT ek? Kdg2 kita sdiri pon keliru, tol x?? tapi kan, ramai yg berkawan masa susah jew, time senang, mak oii sblh mata xnk jelling, hampeh tol kalo dpt kawan mcm ni, rase mcm nk koyak2 je kulit muka xtau malu dia…sabor je la kan…tapi….

”Mama says, FRIENDS tu ibarat lebah, habis madu sepah dibuang....... Daddy says, FRIENDS tu umpama bunga ros, dipandang cantik dipegang sakit..... Grandfather says, FRIENDS tu seperti air terus mengalir..... Grandmother says, FRIENDS tu bak bulan dipuja dan disanjung tp nun jauh di sana.... kate sedare, kawan tu mcm makanan, kawan makan kawan!! Brother says, FRIENDS tu seperti lembu mengikut saje ape dikata........ Sister says, FRIENDS tu tak ubah macam durian bau je busuk tp sedap dimakan.. kata adik, KAWAN tu macam biskut sekejap ade sekejap takde....... Me says, FRIENDS tu tak kisahlah camner.. walaupun dia IBARAT LEBAH, UMPAMA BUNGA ROS, SEPERTI AIR, BAK BULAN, SEPERTI LEMBU, TAK UBAH MACAM DURIAN & MACAM BISKUT!!! dia tetap kawan.. tau tak sebab ape??? sekali saya dah kawan ngan dia selamanye dia ttp kawan saya... itu cara saya berkawan, walaupun kita mempunyai kekasih, tapi teman tetap paling setia. walaupun kita punyai harta yg banyak, teman tetap paling berharga.  .... LoVe yOu frends!!


 for those yg ade "partner"...korang sgt beruntung... ade tempat meluahkan perasaan, ade tempat bermanja, bg korg, she/he is everything... tp kena ingt,,, DIA maha segalanya... kdg2, bila kita happy siot, kita lupa DIA, tp DIA xpenah lupa kita... but then, when we susah hati, have sum probs, of course, baru kita ingt DIA, tapi DIA xpenah "malu" tuk dgr luahan hati kita, bahkan DIA "malu" tuk tolak permintaan kita jika kita slalu ingt n berDOA... these things are most important thing... bila kita selalu ingt DIA, for true, DIA akan ingt kita... jnji ALLAH xpenah dimungkiri... =)



kalo sukE,sile like...tQ ^^,

3 comments:

wAnIEy HuNNy said...

sahabat itu indah~ :)

uniecrazypink said...

yup2.. more important than him..hehe

QUEENPINK said...

salam

jom join ga saya

http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/queenpink-lucky-follower.html