C.J.J


Tau x ape CJJ?? Hehe…CJJ stand for CINTA JARAK JAUH… korg pcaye x cjj ni?? Cthnye mcm kite kenal juz in MAYA.. like, jmpe kat social network..facebook, myspace, tagged or pape je la… tp yg pastinye kte xpenah jmpe org tu. Tp yg sakitnye, kita syg org tu, juz cntact through msg or call ley buat hati kita jatuh cinta.. betol ke x cinta yg kte rasa tu CINTA? Or sekadar mainan perasan? Korg penah rase x?? erm, skg zaman IT, smua pakai tenet… dgn tenet, pasangn bercinta ley break.. bahkan suami isteri pon ley cerai… tp, tlg jgn salahkan kecanggihan dunia skg, juz blame in ourselves… tenet xsalah, yg salah kte, MENYALAH gunakan kemudahan.. sptt nye gunakan kelebihan ni tuk kesengan kte, tp ade jgk yg SESAT.. maybe kte xperasan, tp juz be careful..
Tp kan… ade jgk yg jmpe through FB ley kapel n kekal smpai kawen.. xmustahil kan? Jodoh kte kat mane2..ALLAH dah tentukan… kat celah mane pon akan jmpe jodoh kte tu..hehehe… so kpd JODOH sy kat luar sane tu, sy syg kamu… tggu kte jumpe ok?? Sy akan setia padamu..^__^ xsbr nk jmpe sape jodoh sy, korg plak mcm mane?  Yg dah “berkapel” tu, korg rase x, partner korg tu betol2 jodoh korg??
Ade yg bercinta bagai nk rak, bertahun2 mnjalin cinta, tp last2, terputus jua… erm, slah sape? Gurl or boy??lu pk la sdiri… Td, lecturer sy ckp.. between gurls n boys, gurl more loyal.. aku sengeh jer smpai ke telinga.. tp betol ker?? Boys lam class aku xpuas ati, dorg tnye, knp ckp mcm tu?? Knp buat statement mcm tu?? Lect aku jwb, gurl, kalo dia syg kat boy sorg ni, syg dia smpai akhir hayat, dia nmpak mcm sorg tu je laki lam hidup dia..hurmmm… aku pk, YEKE?? Tp ramai gak gurl yg curang,kan3??? Huhu… lect aku tmbah lg, gurl ni.. akan ttp setia, walau kena lempang, terajang, tumbuk kat boy tu, dia ttp syg.. aku ckp, kalo aku, NEVER!! Sekali laki naik tgn, NO! sorry to say la… FAIL nk jd GOOD husband 4 me, of course for my childs.. mmg gurl yg ley tahan tu, aku tabik SPRING la… lom jd bini dah sepak terajang?? Nnt jd bini?? Tak tercapai akalku..ngee~~
LELAKI ni EGO..? kan2?? Setiap lelaki akan ade sifat EGO. Yg beza, tggi and rendah keegoan tu… aku suka laki ego, tp, jgn terlalu tggi.. selalunye laki ego ni, gurl yg betol2 dia syg je yg dpt tumpaskan keegoan tu.. tol kan..? haaa… aku pon tau jgk la bab2 mcm ni..tp xtunjuk kan jer… pakwe aku?? Ego ker? Entah la..hihi… =p  kalo ego2 sgt, sekeh kepala la..hahaha…
Lame kan aku xde entri baru.. dekat smggu menyepi, terlalu byk prob yg kena solve skg, kpale plak ari2 sakit… ermm… terlalu byk keje, project, yg kena siapkan sblm cuti raya cina smggu ni.. tp kena sntiasa tabah.. dah namanye student..keje adlah belajar..tp kdg2 merungut jgk, yela, HUMAN BEING… xpenah puas dgn ape yg ada.. ngaa… nk stop kat cni je la.. nnt aku launce entri baru lak..hehehe… sabor je la~ weee…………

kalo sukE,sile like...tQ ^^,

5 comments:

al_hakim said...

sy kot jodoh awak tu..huuuu

Zuewairy said...

CJJ.. kena jd PJJ.. percaya jarak jauh:)

btw follow blog kamo

Along Usop said...

hamboih.. terus kene pancing.. lol =P

anyway..cjj ni susah nak survive..
untuk kebyakan kapel la.. tp ade jgak yg tahan..

classmate along sdri mase kat matrik ok jer..
pastu dpat U lain2 terus clash.. hmm

Nobita Sensei said...

Semoga bertemu jodoh yang soleh..amiinnn.

Han Alfi said...

hii...sy sudah follow kamu.. can u follow me bcak.. hanchrysanthemum.blogspot.com.. salam kenal..:)